Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи закриють малокомплектні школи на Херсонщині?

З 1 вересня 2016 року школи, де навчається менше 25 учнів, не включені до освітянської субвенції. Тобто не фінансуються державою. В області 4 малокомплектні навчальні заклади у Каховському, Великоолександрівському та Великолепетиському районах. В них навчаються учні 1-4 класів, старшим дітям пропонують їздити до шкіл у найближчі населені пункти.

«Я щотижня виїжджаю до районів області, зустрічаюсь з батьками і пояснюю, що діти середніх та старших класів мають змогу навчатись у школі в комфортних умовах, отримувати якісні знання. А щодо початківців, то впевнений, як керівник Департаменту і як батько, що маленькій дитині важко прокидатись із самого ранку і діставатись на шкільному автобусі до іншого села або районного центру, тому ми залишили малокомплектні школи І рівня акредитації», – пояснив ситуацію начальник Департаменту освіти й науки Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький.

Поки ситуація вирішена таким чином. Але місцеві ради мають потурбуватись про доставку дітей до шкіл в інші населені пункти. Закуплених за державний кошт шкільних автобусів не вистачає.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН