Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Що приховує Камя’нська Січ

Кам’янська Січ, як історична пам’ятка, зберігає автентичні залишки періоду козацької доби, відкриває для нас, сучасників, багато таємниць про той час.

Сьогодні Кам’янська Січ стає і потужною туристичною перлиною, адже школярі, та й дорослі, залюбки слухають розповіді про те, чим жили козаки, як боролись за незалежність України, чому саме на цьому березі Дніпра виникла ця споруда. Манить багатьох і образ Костя Гордієнка, відомого козацького ватажка, який спочиває тут.

Громадськість Херсонщини, на чолі з ініціатором відродження Кам’янської Запорозької Січі Ігорем Йосипенком, 14 жовтня перегорнула нову сторінку в історії козацтва нашого краю: цього дня закладено пам’ятну капсулу будівництва брами Покрови Святої Богородиці та висаджено парк на цій території .

Це стане ланцюжком єднання багатьох поколінь людей, які боролись за свій народ та його волю. Це данина патріотам тієї епохи і сучасникам, які нині виборюють нашу незалежність. Деревця згодом розквітнуть, як і наша держава. Єдине – нам потрібно згуртуватись“, – підкреслив Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради, при закладенні капсули.

Про те, як проходили на Кам’янській Січі цього року святкування Дня захисника України і Покрови, дивіться в відеоматеріалі:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН