Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській обл. через акцію до річниці блокади Криму посилено заходи безпеки, – голова ОДА

У Херсонській області через акцію, яку проводять кримські татари до першої річниці громадянської блокади Криму, посилено заходи безпеки. Про це в коментарі “112 Україна” повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

“По лінії антитерористичній ми зараз проводимо посилені заходи безпеки, особливо в частині того, що стосується святкування річниці на Чонгарі. Там забезпечено присутність поліції, СБУ для того, щоб це було максимально мирно і безпечно для всіх учасників цієї акції”, – сказав він.

Всього в акції на адмінмежі з півостровом очікується участь до 3 тис. осіб. “З декількох областей, Запорізької зокрема колони, вони вже повинні бути на під’їзді до Чонгару, в цілому очікуємо на заході близько 3 тис. осіб. В цілому все проходить мирно”, – повідомив глава області.

За його словами, в даний час ситуація на КПВВ з анексованим півостровом стабільна, однак військові РФ ведуть активну розвідку.

“Стабільно-прогнозована (ситуація, – ред.). Все працює в штатному режимі. Єдине, що з тієї сторони на Чонгарі є військова присутність РФ і вони за нами стежать в посиленому режимі”, – підкреслив Гордєєв.

Повідомлялося, що ДПСУ з 13:30 до 14:30 припинить рух через КПВВ “Чонгар” на час проведення акції, присвяченій річниці блокади Криму.

Зазначимо, кримські татари сьогодні на админгранице з півостровом відзначать річницю блокади.

Нагадаємо, 20 вересня 2015 р. кілька сотень активістів заблокували дорогу для вантажного транспорту, яка веде до анексованого Криму. Так почалася продовольча блокада Криму. Менш ніж через місяць активісти дали старт енергетичній блокаді Криму. 16 січня 2016 р., домігшись рішення Кабміну щодо обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з України до окупованого Криму, активісти зняли блокаду.

Блокада Криму передбачала кілька етапів ізоляції: продовольчу, енергетичну і морську. Далі повинен був іти третій етап – блокада Керченської переправи. Мета учасників акції – залишити Крим у повній ізоляції. За допомогою цих дій Меджліс має намір повернути анексований Росією півострів.

112.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН