Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

РОБОЧА ГРУПА ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВИВЧАЄ МОЖЛИВІСТЬ ВІДНОВЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ САНАТОРІЮ-ПРОФІЛАКТОРІЮ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ

У четвер, 22 вересня, відбулося виїзне засідання робочої групи з вивчення питань відновлення діяльності санаторію-профілакторію комунального вищого навчального закладу “Херсонська академія неперервної освіти” Херсонської обласної ради.

Проблеми з функціонування закладу виникли у зв’язку зі змінами в законодавстві: часткове фінансування санаторію-профілакторію Фондом соціального страхування припинене з 1 січня 2015 року. Тому діяльність санаторію-профілакторію було припинено, всіх працівників звільнено.
Керівник робочої групи Іван Гончарський відзначив, що питання відновлення роботи санаторію-профілакторію, який багато років працював при Академії, дуже важливе для працівників освіти Херсонщини. Адже вони мали можливість отримувати тут санаторно-курортне лікування під час перебування на курсах підвищення кваліфікації.

«Дуже жаль, що через зміну законодавства даний санаторій-профілакторій вже 1,5 роки не працює і не надає послуги нашим освітянам, особливо з сільської місцевості. Тому сьогодні члени робочої групи дуже активно попрацювали, знайшли компромісні рішення, які будуть викладені у пропозиціях до сесії Херсонської обласної ради, щоб все ж таки відновити роботу санаторію-профілакторію, знайти можливість профінансувати основні витрати. А це в свою чергу додасть всій громаді області і, можливо, буде одним із подарунків нашим викладачам у переддень Дня вчителя», – наголосив І.Гончарський.

Також під час засідання І.Гончарський запросив представників комунального навчального закладу прийти на засідання постійної комісії з питань культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, щоб озвучити ці питання.

«Для того, щоб дані питання були винесені та проголосовані на сесії обласної ради аби прийняти кінцеве рішення, яке дозволить фінансово підтримати діяльність санаторію-профілакторію», – зауважив І.Гончарський.

Відеокоментар можна переглянути на офіційній сторінці Херсонської облради у Youtube

khor.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН