Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині працює міжнародна археологічна експедиція

В центрі уваги польсько-українських науковців пам’ятки історії національного значення Кам’янська запорозька Січ та пам’ятки археології національного значення Консулівське городище, філія Ольвії (1ст. до н.е – 2ст. н.е.). До наукових працівників Варшавського університету приєднались і спеціалісти Інституту археології НАН України, Національного заповідника «Хортиця», а також вищих навчальних закладів Херсона.

Пам’ятки, розташовані на території Новокаїрської сільської ради Бериславського району (с. Республіканець) і досить цікаві для науковців двох країн, яких об`єднала Херсонщина.

«Мені приємно спостерігати за роботою людей, які люблять свою справу. Вони живуть у походних умовах, але – це для них звично. Табір розташувався на території нашого агропідприємства «Злато Таврії» і кожен з працівників готовий допомогти науковцям. І, звісно, чекаємо на результати. Особиста вдячність за організацію данної експедиції директору “Хортиці” Максиму Остапенку», – розповів про експедицію Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради.

йос2

йос3

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН