Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На нараді Херсонської ОДА обговорили питання реконструкції історико-культурної пам’ятки «Кам’янська Січ»

Сьогодні, 02 червня, під головуванням радника голови облдержадміністрації Ігоря Йосипенка відбулося перше засідання робочої групи з вирішення питання відтворення та розвитку історико-культурної пам’ятки «Кам’янська Січ».

Обговорюючи питання забезпечення розроблення історико- ідеологічного підґрунтя для вжиття заходів, спрямованих на розвиток зазначеної пам’ятки, генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко зазначив, що Херсонщина володіє перлиною історії України: «Це єдиний, фантастичний об’єкт збережений в межах української території, який зберіг основні об’єкти Запорізької Січі. Безумовно, державні органи, всі небайдужі громадяни повинні зробити все, щоб ця пам’ятка була не просто збережена, а й почала працювати на громаду, на культуру, на майбутнє нашої держави».

У ході засідання обговорили пропозиції до плану комплексних заходів щодо відтворення та розвитку історико-культурної пам’ятки «Кам’янська Січ» стосовно облаштування її території, ремонту та будівництва дороги, організації туристичних маршрутів, організації фестивалів, козацьких ігор.

Довідка: Кам’янська Січ – це єдина з Запорізьких Січей, місце якої порівняно добре збереглося. Січ являла собою добре укріплену фортецю, яка крім оборонних функцій виконувала також роль адміністративного центру запорізького козацтва. З 2009 року «Кам’янська Січ» є філією Національного заповідника «Хортиця».

Херсонщина

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН