Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ветеранам АТО потрібні пільгові кредити, а не пенсії – Георгій Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України на своїй сторінці у Facebook поділився баченням того, яким чином держава має допомагати ветеранам АТО соціалізуватися після демобілізації.

Щойно з Міністром мали зустріч з помічником Генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем. Обговорили низку питань. Зокрема:
– права ВПО
– соціальні гарантії держави
– компенсації населенню за зруйноване житло
– залучення дітей до військових дій
– шляхи гуманітарного співробітництва та інші“.

І.Шимонович розповів, що виходячи з досвіду Хорватії, помилковим буде надання ветеранам пільг та пенсій. “Така ситуація призвела до виключення ветеранів з соціальної життєдіяльності суспільства і, як наслідок, призвела до негативних наслідків: алкоголізму, насильству і таке інше.
На думку пана Шимоновича, кращий шлях – надання ветеранам пільгових кредитів задля можливості започаткування власного бізнесу“, – говориться у повідомленні.

Пан Тука згоден з таким підходом і продовжує думку: “Я вже неодноразово казав про те, що надання державою нашим АТОшнікам земельних ділянок – тупіковий шлях. Адже, переважна більшість хлопців просто не мають коштів для будівництва житла. Таким чином, більшість з них, надалі просто продають ці ділянки, чим вже користуються деякі забудовники…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН