Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Верховна Рада України законодавчо підтримала випускників шкіл із зони АТО

Парламент 264 голосами сьогодні проголосував за основу та в цілому проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції» (реєстр. номер 4350 від 31.03.2016)

Головною метою цього законопроекту є надання можливості абітурієнтам, які проживають у зоні проведення АТО, вступати до ВНЗ, які знаходяться на території Донецької і Луганської областей, а також евакуйовані із зони проведення АТО, без здачі зовнішнього незалежного оцінювання, а лише за умови складання вступних іспитів на конкурсній основі.

Законопроект є надзвичайно важливим, адже його ключовою метою є запобігання відтоку молоді із зони проведення антитерористичної операції до РФ та боротьба «за мізки» наших дітей з Донеччини та Луганщини. Це те «зелене світло» з боку держави, на яке чекають наші співгромадяни зі сходу країни. Ми повинні створювати преференції нашим дітям для забезпечення їх майбутнього та майбутнього всієї країни. Наступним кроком буде створення аналогічних преференцій для кримчан та поширення можливості вступу цих дітей на зазначених умовах у всі виші України “, – зазначив Олександр Співаковський, народний депутат України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН