Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поблизу контрольно-пропускного пункту «Каланчак» відбулась завершальна акція IV міжнародного флешмобу «United Ukraine»

Флешмоб «United Ukraine» на даний момент об‘єднав понад 10 тисяч людей з 62 країн світу, що розташовані на 5-ти континентах, та 230-ти населених пунктів в Україні, повідомляє на Фейсбуці Олексій Захарченко, громадський активіст та політик. Проте точна кількість учасників та країн, які долучилися, буде відома увечері.

У понеділок, 22 січня, у с. Ставки Каланчацького району Херсонської області поблизу контрольно-пропускного пункту «Каланчак» на адміністративному кордоні з анексованим Кримом відбулась завершальна акція IV міжнародного флешмобу «United Ukraine», присвяченого Дню Соборності України.

Як зазначають організатори заходу, мета флешмобу – сфокусувати увагу світової спільноти на Україні, на тому, що вже чотири роки йде війна, гинуть люди, але українська нація є незламною та єдиною і гідно протистоїть російському агресору.

Під час завершальної акції організатори флешмобу відкрили фотовиставку, на якій презентували журналістам та громадськості фото учасників флешмобу з різних країн світу та куточків України.

Також учасники заходу розгорнули найбільший у світі державний прапор України розміром 60 на 40 метрів і площею 2400 кв м.

Цього року до флешмобу долучились: Лідер найбільшої опозиційної Консервативної партії Канади Ендрю Шир, депутати Парламенту Канади Джеймс Безан та Марк Варава, Депутат Федерального парламенту Австралії, голова австралійсько-української парламентської групи дружби Кріс Крюзер, депутат Угорського парламенту Ярослава Хортяні, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, Муфтій мусульман України шейх Саід Ісмагілов, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій, міський голова Сум Олександр Лисенко, Голова Київської обласної ради Ганна Старикова, народна артистка України Галина Яблонська, Посли України в багатьох країнах, народні депутати та сотні інших учасників з України, США, Канади, Аргентини, Іспанії, Великої Британії, Нігерії, Македонії, Білорусі, Росії, Латвії, Грузії, ОАЕ, Австралії, Нової Зеландії та інших країн світу.

Довідково: Флешмоб «United Ukraine» – міжнародна акція в соціальних мережах, присвячена Дню Соборності України. Люди публікують у соціальних мережах фото з постерами на підтримку єдності України та вказують хеш-тег #UnitedUkraine.

Започатковано флешмоб громадськими організаціями «Батьківщина Молода» та «Ukrainians» у 2015 році. Минулого року у флешмобі «UnitedUkraine» взяли участь понад 12 000 учасників із 63 країн, у тому числі губернатор штату Огайо Джон Кейсік, депутати Європарламенту Коразза Більдт та Валентінас Мазуроніс, конгрессвумен США Мерсі Каптур, міністри, депутати, лідери української діаспори, керівники церков, відомі громадські культурні діячі та інші.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН