Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсонщини фіксують підпільних фермерів, аби наступного року пред’явити їм фінансові претензії

Як визначити статок одноосібників, а значить і податок, який вони повинні сплатити…На статистичні дані впливає багато чинників, підкреслюють херсонські фіскали. Це і скільки землі у одноосібників, та й яку продукцію вони вирощують.

Кількість ділянок у різних районах області може відрізнятися у рази. В одних це 5 тисяч, а в інших і до 50-ти тисяч доходить.

Найбільшу суму доходів на одну декларацію задекларували мешканці Великоолександрівського району. В цьому районі середньостатистичний дохід на одну декларацію складає 7,4 тис. грн. або більше ніж у два рази, ніж в середньому по області. Найменшу суму доходів задекларували жителі Каланчацького району. Це 300 грн. але тут слід зауважити, що Каланчацький район він найменший по кількості земельних ділянок”,- коментує Олексій Юсов, заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області. 

Зазвичай селяни не самі продають продукцію, а здають оптовикам чи посередникам. У цьому разі треба заздалегідь у своїй місцевій раді отримати довідку за формою 3-ДФ, де має бути вказана площа земельної ділянки, яку вони обробляють або виростити те, чим можуть торгувати. Таким чином власники 2 га можуть уникнути оподаткування.

Якщо порівняти дохід на одну декларацію цього року та минулого року, то в цьому дохід на одну декларацію складає 3,2 тисячі грн. В минулому році цей дохід складав 2,4 тисячі грн. Тобто майже на чверть зросла сума доходів на одну декларацію наших одноосібників“, – коментує Олексій Юсов.

Цього року підпільних фермерів поки не чіпають. Але поступово накопичують інформацію щодо них – збирають дані скільки у людини землі і що вона на ній сіє. Під час компанії декларування 2018 за ними вже пильнуватимуть.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН