Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ситуацію із побиттям співробітника управління архітектурно-будівельного контролю у Херсоні розслідує поліція

Учора під час перевірки самочинної забудови по вул. Миру, 39 було вчинено напад на співробітника управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю.

Першу перевірку власник незаконних об’єктів будівництва Юрій Бичковський попросив перенести, а під час другої, час якої з ним узгодили, вирішив “захищатися” від інспекторів та дозволив собі фізичні дії по відношенню до одного зі співробітників ДАБК.

Начальник управління Ростислав Маршак переконує – його підлеглі діяли у рамках закону.

“До нас надійшло три документи, які дають право співробітникам управління здійснювати перевірку за вказаною адресою – звернення від Херсонської місцевої прокуратури, Розпорядження міського голови та клопотання від профільної депутатської комісії. Крім того, до нас також звернулися члени громадської організації “Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Херсонській області”, – коментує Ростислав Маршак.

До того ж, позапланова перевірка не була непередбачуваною. У ході її підготовки Юрія Бичковського було попереджено про проведення відповідних заходів ще 27 жовтня. 4 листопада власник незаконної забудови надав до міської ради листа з проханням перенести перевірку. Повідомлення про дату повторного візиту інспекторів було направлено до Юрія Бичковського 30 листопада.

Колишні колеги Юрія Бичковського по громадській організації “Ветерани Афганістану” зазначають – це не вперше чоловік вчиняє неправомірні дії. На його рахунку – присвоєння нагород загиблих афганців, близько 6-7 об’єктів нерухомості, які були оформлені незаконним шляхом.

Наразі ситуацію із побиттям співробітника управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю розслідує поліція.

Ростислав Маршак зазначає, що перевірка незаконного будівництва обов’язково відбудеться, цього разу із залученням правоохоронних органів, членів громадської ради та ЗМІ.

kherson.pro

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН