Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для жителів Миколаєва тарифи на воду зросли на 22 відсотки (відео)

У зв’язку зі зміною рівня мінімальної заробітної плати в Україні у більшості регіонів відбулося суттєве здорожчання комунальних послуг.

Зросли тарифи на водопостачання і відведення і у Миколаєві, та вже з 5-го лютого мешканцям нараховуватимуть на 22,5 відсотки більше. 

Людмила Філіппова – пенсіонерка. Про збільшення тарифів на воду – майже на п’ять гривень за куб – дізналася з новин.

“Ми проживаємо тут вдвох із чоловіком і води ми споживаємо десь 7-8 кубів. Протягом місяця у нас комунальних послуг виходить на дві тисячі, дві з хвостиком”, – каже Людмила Філіппова.

Жінка говорить, що чоловік теж на пенсії, тож на сплату комунальних послуг отримують субсидію – трохи більше тисячі гривень. Щомісячне нарахування за воду для родини Філіппових збільшиться в середньому до 50-ти гривень. За рік це близько шести сотень.

– 25 гривень 78 копійок – це не найвища ціна за воду серед міст України, – говорить гендиректор “Миколаївводоканалу” Борис Дуденко. – Маємо міста: Кропивницький, Ужгород, Одеса, де здорожчання відбулось більше ніж на 27 гривень.

Розповів, що вплинуло на затвердження нової ціни за воду Державною регуляторною службою.

“Найбільшою складовою цього підвищення є заробітна плата працівників підприємства в зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної платні, а також прийняття галузевої угоди щодо додаткових виплат за стаж роботи на підприємстві”, – каже Борис Дуденко.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН