Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулась конференція «Здорова пасіка – 2019» (Відео)

Бджолярі Херсонщини обмінялись досвідом роботи, отримали нову інформацію від експертів у галузі бджільництва, обговорили низку спільних проблем.

2017 року близько 100 пасічників об’єднались в обласну спілку. Вже провели перше на Херсонщині Свято меду.

«Конференції, спілкування дуже важливі для нас. Кожен пасічник має свій досвід роботи з бджолиними сім’ями. Але бджільництво не стоїть на місці, наука розвивається. Ми збираємо всю найновішу інформацію і розповідаємо на таких конференціях. Розробки і дослідження науковців допомагають підвищити продуктивність пасіки. І багато чого залежить від бджоляра і його знань», – сказав голова Херсонської обласної спілки бджолярів Олександр Федорець.

Два роки тому Україна експортувала 67 тисяч тонн і стала одним з лідерів світового ринку меду. За два останні роки ціна на продукт бджільництва впала майже вдвічі через зниження попиту, і з третього місця наша країна перемістилась на п’яте за обсягом експорту. Крім виробничих питань, бджолярі говорили і про необхідність виховання культури споживання меду у внутрішнього споживача.

«Потрібно виховувати культуру споживання – розповідати про користь меду й інші продукти бджільництва, які є не менш корисними. Діти мають знати, що на столі повинен стояти мед замість цукру. Для цього ми і допомогли у створенні обласної спілки бджолярів і разом провели Свято меду. І продовжуємо співпрацювати і розвивати цей напрямок, адже бджільництво – одне з найрентабільніших галузей сільського господарства, проте ставить перед господарем багато викликів», – прокоментував голова громадської організації «Земля Таврії» Олександр Синюк.

Виступи експертів бджільництва, враження учасників конференції дивіться у розлогому матеріалі «Українського півдня»:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН