Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Генічеська отримали сьогодні юридичну консультацію від Костянтина Хутковського

Про це на Фейсбуці повідомляє Костянтин Хутковський, начальник Головного управління юстиції у Херсонській області:

– Сьогодні провів прийом громадян у Генічеську.

Серед населення лишаються актуальними питання оренди земельних ділянок та нерухомості, а також спадщини.

Так, наприклад, 75 річний житель Генічеського району занепокоєний тим, чи зможе він передати пай у спадок. Адже окрім цього, йому більше нічого передати своїй єдиній онучці.

Щодо спадкування земельної частки чи паю: відповідно до статті 1218 Цивільного кодексу України до складу спадщини входять усі права та обов’язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинені внаслідок його смерті. Таким чином, права власника паю також входять до складу спадщини і успадковуються спадкоємцями за заповітом чи за законом.

Велику увагу громадян привертають новели Законодавства #ЧужихДітейНеБуває щодо виїзду з дитиною за кордон. Зазначу, що той із батьків, з яким проживає дитина, і який не створює перешкод у побаченні з дитиною для другого з батьків, може виїхати з синами чи доньками за межі України на строк до 1 місяця. Однак він зобов’язаний проінформувати про це другого з батьків, який своєчасно і в повному обсязі виконує свої батьківські обов’язки, рекомендованим листом. Самостійно, без інформування, таке рішення може бути прийняте у разі заборгованості зі сплати аліментів понад 4 місяці або заборгованості за 3 місяці для утримання дитини з інвалідністю чи тяжко хворої дитини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН