Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дружина Едема Бекірова хвилюється за здоров’я свого чоловіка, якого незаконно утримують в СІЗО Сімферополя

Про це на Фейсбуці повідомляє Ісмаїл Халіков, Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м.Севастополя:

 – За дорученням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова здійснили візит до м. Генічеськ Херсонської області. Зустрілися з Гульнара Бекирова Алидинова, дружиною Едема Бекірова, якого 12 грудня затримали на кордоні з тимчасово окупованим Кримом співробітники ФСБ і зараз незаконно утримують в СІЗО Сімферополя.
Гульнара ханум розповіла, що з 21 грудня ніхто не мав змоги побачити її чоловіка і вона сильно переживає за стан його здоров’я. Він страждає низкою тяжких хвороб: цукровий діабет, в нього ампутована нога, в січні 2018 року переніс складну операцію на серці.
Гульнара ханум передала нам заключення лікаря Генічеської ЦРЛ, в якого спостерігався Едем Бекіров. З цієї довідки можна вкотре зробити висновок, що кожен день перебування в СІЗО загрожує йому загибеллю.
Я поінформував, що Офіс Омбудсмена України звернувся до Уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової та до радника президента Російської Федерації, Голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова з проханням терміново посприяти у наданні кваліфікованої медичної допомоги Едему Бекірову.
Також я передав Гульнарі Решатівні слова підтримки Уповноваженого Верховної Ради України Людмили Денісової і запевнив, що ми, як і багато інших організацій, всіляко будемо допомогати підтримувати сім’ї наших ув’язнених, які знаходятся в полоні РФ, и все робиться для того, щоб звільнити наших громадян.

P.S. 10 січня відбудеться так званий Верховний суд Криму розгляне апеляцію на рішення про ув’язнення Едема Бекірова.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН