Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську покажуть першу кримськотатарську казку

10 жовтня у Генічеську відбудеться прем’єра першої кримськотатарської кіноказки «Hidir Dede». Це стало можливим в результаті домовленостей між продюсерами фільму, Генічеською райдержадміністрацією та регіональним Меджлісом.

Фільм знятий продакшн-студією Qaradeniz production у наймальовничіших куточках Кримського півострова та відображає життя, побут, культуру і традиції кримських татар у XVIII столітті.

Це казкова історія про добро і зло, дружбу і кохання, підступність і справедливість, заснована на кримськотатарській народній легенді про Хидир-діда – мудрого старця, який міг під виглядом незнайомця відвідати будь-який будинок. У казці він з допомогою справедливого місцевого правителя карає зло і винагороджує тих, хто чистий серцем.

Головний режисер картини Длявер Дваджиєв визначив головною ідеєю фільму «Hidir Dede» – показати культуру кримських татар.

Над сценарієм кінокартини працювали відома кримська журналістка Ліля Буджурова, а також письменник і телеведучий Олекса Гайворонський.

У ролі мудрого старця Хидир-діда знімається співак і актор Асан Білялов. Головні дитячі ролі виконують Мер’єм Іщенко та Сафет Кубедінов. Крім професійних акторів, у масових сценах фільму взяли участь понад 500 осіб, в тому числі місцеві творчі колективи.

Влітку 2018 року фільм успішно було презентовано у таких містах півострова як Сімферополь, Судак, Красноперекопськ та інші.

А тепер і в Генічеську побачать дивовижну кримськотатарську казку з титрами українською мовою.

Показ фільму відбудеться 10 жовтня о 18:00 у Генічеському районному будинку культури (Монастирська вулиця, 6).

Ціна квитка становить 50 гривень. Їх можна замовити за тел. 099-077-43-39.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН