Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеському районі відзначили день працівників культури та майстрів народного мистецтва

«Іскри творчості запалюють серця», саме так називалася святкова програма, що відбулася 10 листопада в районному Будинку культури. Перед її початком свої двері гостинно відкрив художній салон, запросивши присутніх на виставку HAND MADE «Містечко майстрів». На виставці було представлено роботи 20 майстрів та художників, що мешкають в місті Генічеськ. Відвідувачі оцінили цікаві експозиції та зазначили, що саме такі хвилини спілкування майстра та глядача спонукають до творчості.

Багато теплих слів в цей день прозвучало на адресу працівників клубних закладів, музею, бібліотек, шкіл естетичного виховання та митців.

Творчих людей з професійним святом вітали: заступник голови Генічеської районної державної адміністрації Гульнара Бекірова, заступник голови Генічеської районної ради Віктор Краєвий, Генічеський міський голова Олександр Тулупов, начальник відділу культури Вікторія Сухорукова. Грамотами та подяками були відзначені працівники закладів культури, учасники самодіяльності, місцеві майстрині, художники, поети та композитори, які зберігають мистецьку спадщину та відтворюють невмирущий світ краси. Працівники Будинків культури також були відзначені грамотами Херсонського обласного Центру народної творчості. У всіх привітаннях було зазначено, що саме працівники цієї сфери несуть культуру в кожне серце, дарують людям радість та своєю творчістю наповнюють життя духовним змістом. Бо споконвіку музика і слово, пісня і танець, вироби народної творчості висловлювали національну ідею, зберігали мистецьку спадщину, оберігали історичну пам’ять і зміцнювали надію народу на краще майбутнє.

Бурхливими оплесками було підтримано відзначення ювілярів 2017 року та вручення їм подарунків.

Багато теплих слів було сказано на адресу ветеранів, які значну частину свого життя присвятили улюбленій професії. Це викладачі шкіл естетичного виховання.

Значною подією для громадськості району стало заснування Книги пошани ветеранів культури Генічеського району. Цей проект, розроблений за пропозицією відділу культури, передбачає прояв глибокої поваги до досягнень ветеранів, які зробили вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва, сприяли збереженню культурної спадщини, відродженню та розвитку традицій і культури української нації, етнічної, культурної і мовної самобутності національних меншин. Глядачі в залі бурхливими оплесками підтримували поважних людей, які виходили на сцену. В урочистій обстановці посвідчення були вручені ветеранам.

Дуже важливо, що на зміну старшому поколінню приходять молоді спеціалісти. Це освідченні фахівці, бо у культурі неможе бути випадкових людей, тому що тут не працюють в звичному сенсі цього слова, а живуть обраною справою.Молодим спеціалістам Віра Стрельцова, голова райкому профспілки працівників культури, вручила подарунки.

В концертній програмі прийняли участь творчі колективи та окремі виконавці районного Будинку культури, Риковської та Новоолексіївської шкіл естетичного виховання, Новоолексіївського, Стрілківського, Щасливцевського, Рівненського, Плавського, Азовського сільських Будинків культури, Генгірківського та Нагайського сільських клубів, ПТУ № 27.

За підтримку закладів культури на святі неодноразово дякували керівництво району та міста, голів селищних та сільських рад. Але учасники свята також відзначали, що не всі питання може вирішити місцева влада. І тому, щоб духовні традиції не втратили значення, необхідно на державному рівні підтримувати вогник національної культури, який не дозволить зникнути українській музиці, літературі та живопису.

Захід було підготовлено відділом культури Генічеської РДА, районним Будинком культури та Генічеською школою естетичного виховання.

Генічеська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН