Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аби голос України звучав гучно: у 20 країнах світу показали виставку малюнків дітей з Херсона (відео)

Юлія Сліпіч, мисткиня, багато років очолює Дитячу художну школу в Херсоні. Разом з колективом однодумців вчили любові до мистецтву. Війна зруйнувала всі плани, рятуючись від війни, вона з родиною виїхала в Чехію.

“Ми не тідьки зберегли школу, але і могли підтримувати колектив, зберегти від ворогів – і працювати”, – розповідає Юлія Сліпіч, заслужена діячна мистецтв України, професорка. директорка КЗСМО «Дитяча художня школа» Херсонської міської ради.

Відновивши роботу дистанційно художньої школи, колектив створив масштабний міжнародний проєкт на підтримку України.

“Виставку дітей «Я малюю мир» з Херсона побачили в 20 країнаїх світу на 35 майданчиках. Голос України звучав гучно”, – розповідає директорка.

Дитяча художня школа в Херсоні зараз в зоні обстрілів, була розграбована російськими окупантами. Дистанційний формат роботи розширив можливості для відвідування дітей з маленьких міст і сіл Херсонщини. На міжнародних конференціях мисткиня ділиться досвідом з колегами з інших країн.

“Ми проводимо и міжнародні конфереції вони присвячені Україні. Такі заходи популяризують нашу культру”, – додає директорка. Юлія Сліпіч.

Як вдалося показати виставку дітей на 35 міжнародних майданчиках у 20 країнах світу дивіться у відео, також Юлія Сліпіч розповіла, як  працює  Дитяча художня школа під час повномасштабної війни, та особистими подіями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН