Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні в укритті відбулась премʼєра музичної терапевтичної програми “Коло життя – зима”

У Херсоні відбулась премʼєра музичної терапевтичної програми «Коло життя. Зима». Це третя програма із циклу музичних терапевтичних проєктів за участю заслуженого діяча мистецтв України Олексія Пономарьова, вокалістки театру Ірини Чухалової, заслуженої діячки мистецтв України, а також Артема Філенка та артистів оркестру театру. Режисерка – заслужена діячка мистецтв України –  Ірина Корольова.

«”Зима” з циклу терапевтичних програм «Коло життя» показує всю красу та різнобарвʼя зимових традицій, обрядів та свят. Артисти та музиканти переносять глядача у казкову зимову атмосферу найчарівніших зимових подій, таких, як Різдво, Новий рік, Маланка, та інших. Разом із глядачами проводяться обряди щедрування, колядування, ворожіння», – розповідає автор ідеї проєкту Олексій Пономарьов.

У програму увійшли народні пісні у авторській сучасній обробці (деякі навіть в джазовому стилі) та сучасні. Зокрема, «Щедрик», «Коляд, коляд, колядниця», «Ой, сивая та і зозуленька», «Щедрий вечір», «Добрий вечір тобі» «Нова радість стала», «Коляда їде», «Тиха ніч». Як і попередні проєкти, завершилась програма піснею «Коло життя».

«Всі добре знають, що наша культура і вірування здавна мали язичницьку природу. Тому в програмі «Зима» ми вирішили поворожити і влаштували інтерактив із глядачем. Дівчата ворожили на варениках та яблуках.  Все вдалося. Я ворожила і під час пісні в образі відьми. Маю надію, що до наших ворогів дійшло моє “послання”», – зазначила Ірина Чухалова.

Авторка – Альона Мовчан.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН