Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський національний технічний університет став учасником міжнародної програми Erasmus+

У партнерстві з колегами з Румунії, Греції, Італії, України та Молдови науковці ХНТУ будуть працювати над проєктом «Інновації у сфері розумних і цифрових професійних навичок для текстильної промисловості» (InnovaTex), який на конкурсній основі виграв грантову підтримку програми Erasmus+ , – повідомляє пресслужба освітнього закладу.
Протягом трьох років міжнародна команда науковців і викладачів працюватиме над реалізацією ідей безперервного професійного навчання в галузі 3D-smart текстильних виробів. Серед завдань – оновлення існуючих програм професійно-технічного навчання, інтеграція принципів 3D-smart текстильних виробів у навчальні програми професійно-технічної освіти, а також покращення цифрових та інноваційних навичок у викладачів та працівників текстильних компаній Молдови та України.


Учасниками консорціуму є Національний науково-дослідний інститут текстилю і шкіри (INCDTP) в Румунії, Університет Західної Аттики (Panepistimio Dytikis Attikis) та Інститут Розвитку креативного мислення (Dimiourgiki Skepsi Anaptyxis) з Греції, Італійський центр постійного навчання (CIAPE), Київський національний університет технологій і дизайну (КНУТД), Технічний університет Молдови та Центр передового досвіду легкої промисловості у Кишиневі.


Участь в проєкті InnovaTex дозволить викладачам ХНТУ вивчити досвід європейських колег, отримати нові компетенції і, адаптуючи їх до потреб професійно-технічної освіти в Україні, застосувати для розробки нових іноваційних освітніх програм з акцентом на smart- і цифрових технологіях в текстильній галузі.
Возможно, это изображение текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН

СУСПІЛЬСТВО