Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині шахраї ошукали громадян на понад 289 тисяч гривень

За кілька діб четверо жителів Херсонщини через різні шахрайські схеми та свою довірливість втратили всі заощадження, – повідомляє Поліція Херсонщини.

До поліції звернулась жителька обласного центру. Жінка розповіла, що їй у месенджері надійшло повідомлення з інформацією про надання фінансової допомоги. Заявниця перейшла за вказаним у ньому посиланням та ввела дані картки для оформлення. Після цієї операції з її карткового рахунку чотирма платежами невідомі зняли 63 тисячі гривень.


За схожою схемою втратила свої заощадження ще одна мешканка Херсона. Жінка на платформі-онлайн оголошень розмістила повідомлення про продаж сумки. Потім через додаток перейшла за посиланням, яке їй надіслав псевдопокупець, та ввела дані банківської картки для оформлення продажу товару. Після цього з її рахунку шахраї зняли 57 тисяч гривень, а товар заявниця так і не продала.


Звернувся до поліції й житель Херсонського району. Чоловік розповів, що хотів придбати автомобіль за прийнятною ціною. Знайшов гарне оголошення, де продавець нібито «приганяв» авто з-за кордону. Не підозрюючи шахрайства, заявник перерахував кількома платежами 150 тисяч гривень передоплат


и за транспортний засіб, після чого продавець на зв’язок більше не виходив.

У пошуках роботи позбулася заощаджень жителька Бериславського району. Потерпіла у соціальній мережі знайшла гарну пропозицію щодо роботи у Нідерландах. Довірившись обіцянкам шахраїв щодо великого заробітку, жінка перерахувала за оформлення нібито всіх необхідних документів понад 19 тисяч гривень. Після чого псевдороботодавці перестали виходити на зв’язок, а гроші за працевлаштування так ніхто й не повернув.
За усіма фактами працівники поліції розпочали провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН

СУСПІЛЬСТВО