Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХНТУ оголосили переможців Міжнародного творчого конкурсу пам’яті Фелікса Кідера

Про це повідомили на сайті – Херсонський державний технічний університет.
Міжнародний конкурс пройшов не вперше, роботи раніше конкурсна комісія розглядада у виставковій залі вишу. Нині заклад працює в Хмельницькому. Його було релоковано в 2022 році.
“Завжди приємно оголошувати переможців. А в конкурсі, який народився на нашій кафедрі дизайну ХНТУ і за 14 років став Міжнародним. Сьогодні разом з партнерами  оголосили переможців VІI Міжнародного конкурсу екслібрисів пам’яті Фелікса Кідера. Ex libris або книжковий знак – це не просто маленька картинка. Це велике мистецтво відображення величезного внутрішнього світу людини у сюжетній мініатюрі. Сьогодні вони вже стали предметами колекціонування, які можуть багато розповісти про культуру певної епохи”, – зазначила Олена Чепелюк, ректорка ХНТУ.
 Захід пройшов, незважаючи, що учасники  знаходяться у різних  областях України та за кордоном.
“Обирати було важко, роботи викликали гарячі дискусії. Дуже не вистачало нашої виставкової зали в 6-му корпусі ХНТУ, де члени журі завжди подовгу розглядали кожну роботу, обговорювали техніки виконання, графічні образи, сміливість їх втілення. Вдячна всім студентам, викладачам, митцям, що долучилися! Разом ми не тільки відроджуємо культуру книжкового знаку. Ми популяризуємо нашу культуру та мистецтво, адже багато екслібрісів були присвячені видатним українським постатям”, – додала Олена ЧЕпелюк.

 Олена Чепелюк подякувала партнерам конкурсу: Херсонській торгово-промисловій палаті,  Херсонському театру ім. М. Куліша, видавництву “Олді+2, Міністерству культури та інформаційної політики України та Державному агентству України з питань мистецтв та мистецької освіти. 
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН