Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині повідомлено підозру колишньому пенітенціарію: провів примусову депортацію понад 150 засуджених

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому представнику пенітенціарної служби заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). За даними слідства, у травні 2022 року 45-річний підозрюваний очолив створений на базі захопленої ДУ «Херсонський слідчий ізолятор» окупаційний «Слідчий ізолятор № 1»,- повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.
У жовтні того ж року чоловік отримав наказ про організацію примусового переміщення засуджених з Херсона спочатку до «Голопристанской исправительной колонии (№7)», далі – до інших місць ув’язнення на ТОТ та депортацію в рф. 
Під безпосереднім контролем та за участі підозрюваного його підлеглими, а також працівниками установ виконання покарань рф, забезпечено незаконне переміщення на «спеціальному транспорті» більше 150 громадян України на лівобережжя Херсонської області.
У подальшому деяких з них перемістили на інші тимчасово окуповані території України, інших – депортовано у рф. Наразі встановлено місце перебування кількох засуджених – їх утримують в аналогічних установах на території країни-агресорки або в тимчасово окупованому Криму.
Доля інших залишається невідомою.
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.
Оперативний супровід забезпечується відділом протидії кіберзлочинам в Херсонській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН