Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській області розпочинається 1 квітня нерестовий сезон: заборонено промислове та любительське рибальство

 З 1 квітня 2024 року в Херсонській області розпочинається весняно-літня заборона на промислове та любительське рибальство. Цей захід спрямований на захист водних біоресурсів під час нересту, коли риба особливо вразлива, – повідомляє пресслужба установи.
Відповідно до статті 10 Закону України “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”, Херсонський рибоохоронний патруль видав наказ № 63 від 25 березня 2024 року. Цей наказ регулює перенесення термінів заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах та визначає перелік меж нерестовищ у період нересту на водних об’єктах Херсонської області.
Нерест – це критичний період у житті риб, коли вони відкладають ікру та запліднюють її. У цей час риба потребує спокою та сприятливих умов для розмноження. Заборона на риболовлю дає їй цю можливість, забезпечуючи збереження популяцій риб та інших водних біоресурсів.
“У зв’язку з цим періодом, спеціалісти Херсонського рибоохоронного патруля здійснюватимуть посилені заходи рибоохоронного контролю для забезпечення дотримання законодавчих норм та правил рибальства. Звертаємо вашу увагу, що порушення правил рибальства може призвести до адміністративної або кримінальної відповідальності. Звертаємося до всіх жителів Херсонської області з проханням дотримуватися правил риболовлі та берегти водні ресурси нашого краю! У разі виявлення фактів порушення Правил рибальства прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Херсонського рибоохоронного патруля за номером телефону: (050) 012-35-73″, – зазначили в повідомленні.
Возможно, это изображение рыбалка и текст
Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН