Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліцейські Херсонщини повідомили про підозру в колабораціонізмі бухгалтерці з Білозерки

 Під час тимчасової окупації Білозерки 56-річна жінка добровільно обійняла посаду касира-бухгалтера у так званому «Управленії труда і социальной політікі Белозьорского муніципального округа» та організувала роботу в незаконному органі влади за економічними стандартами країни-агресорки, – повідомляє Поліція Херсонщини.

Дізнавачі поліції Херсонщини з’ясували, що у вересні 2022 року в Білозерці, яка на той час була окупована збройними формуваннями російської федерації, жінка добровільно погодилася обійняти посаду касира-бухгалтера в незаконному органі влади. Бухгалтерка формувала та подавала пропозиції на виділення коштів та отримувала їх спільно зі своїм начальником. Також слідчі встановили, що підозрювана нараховувала працівникам заробітну плату виключно у валюті країни-агресора.

Начальник відділу дізнання ГУНП в Херсонській області Вікторія Лукашевич розповіла, що фігурантці було повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченому ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України «Колабораційна діяльність». Це добровільне зайняття громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора. Нині розслідування щодо зловмисниці завершене та дізнавачі вже направили обвинувальний акт на розгляд суду.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН