Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як обрати закуски до святкового столу: поради експерта

Горілку прийнято пити у чистому вигляді, особливо якщо йдеться про алкогольний напій преміум-класу. При виборі певного різновиду слід враховувати, що пшенична горілка відрізняється чистим гладким смаком. Житня – більш пікантна, з легкими перцевими нотками. А кукурудзяна і картопляна мають злегка солодкуватий присмак. Найбільш нейтральний смак у купажованих напоїв із кількох видів зерен. Але незалежно від виду горілки перед вживанням її рекомендується охолодити до +5-8 градусів. У якості закусок підійдуть страви з яскраво-вираженим смаком, які створять ідеальну гастрономічну пару із зігріваючим смаком горілки. Про найкращі варіанти закуски розповідаємо в статті.

Морепродукти та риба

Пити горілку з креветками чи гребінцями не прийнято. Натомість чудово комбінується з цим алкогольним напоєм ікра – чорна та червона. Ікру можна подавати як соло, так і на бутербродах із вершковим маслом. У другому випадку краще взяти за основу чорний хліб або скибочки трохи підсушеного французького багету. Найкраща риба до горілки – це червона копчена, тобто сьомга і лосось. На другому місці копчена або запечена жирна морська риба – скумбрія, оселедець. Рибу можна подавати без гастрономічного супроводу або з пряними закусками – свіжою цибулею, каперсами. Також багато хто воліє закушувати горілку маринованим або солоним оселедцем. У якості гарніра до нього відмінно підходить відварена картопля.

М’ясо

Горілка чудово поєднується з жирними сортами м’яса – свининою, бараниною. Також допустимо подавати яловичину. Особливо вдалу пару з охолодженим алкогольним напоєм складає шашлик. У якості альтернативи підходять запечені або приготовлені на грилі ковбаски, копчена шинка, сало, в’ялена яловичина.

Мариновані овочі

Цей вид закуски вважається універсальним, оскільки овочі добре йдуть під будь-який різновид горілки – пшеничну, житню, ячмінну. А маринад можна використовувати для приготування коктейлю «Кривава Мері» або у якості лік від похмілля наступного дня після застілля. Якісна, з м’яким округлим смаком горілка Грін Дей або іншого відомого українського бренду чудово поєднується із квашеною білокачанною капустою, маринованим буряком, солоними огірками, помідорами та кабачками. Особливо смачно закушувати горілку капустою пелюстка, яка маринується з буряком і тому має характерний рожевий колір.

 

Гарячі страви

Дві-три чарки горілки чудово п’ються під гарячі страви – борщ, солянку, харчо, розсольник, смажену картоплю з грибами, плов. Також можна подати до алкогольного напою гарячий листковий або дріжджовий пиріг з капустою, картоплею, рибою. Головне – приготувати пиріг безпосередньо перед приходом гостей, а горілку вибрати якісну, що можна зробити в маркеті алкогольних штук MAUDAU. Альтернатива гарячим стравам – холодець, який можна приготувати навіть із курятини. Вдало відтінити нейтральний смак холодця допоможуть гірчиця та хрін.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН