Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обласна прокуратура вимагає стягнути в дохід держави з комерційного підприємства Херсонщини понад 2 млн грн через спотворені торги

Ухвалою господарського суду Одеської області  відкрито провадження за позовом Херсонської обласної прокуратури  про визнання недійсним договору та застосування наслідків його недійсності. Прокуратурою встановлено, що результатами процедури закупівлі, яку проведено ще до повномасштабного вторгнення, між державним підприємством та комерційною структурою-переможцем укладено договір поставки техніки на суму понад 2 млн грн, – повідомляє пресслужба  Херсонської обласної прокуратури.
Надалі територіальним підрозділом Антимонопольного комітету України з’ясовано, що переможець із метою отримання найбільш вигідних для себе умов під час тендеру діяв не самостійно, а у «взаємодії» з іншим його учасником. «Конкуренти» синхронно діяли у часі, завантажували файли з однієї ІР-адреси тощо. Такі антиконкурентні дії, зрештою, спотворили результати торгів. Це призвело до укладення договору, який завідомо суперечить інтересам держави і суспільства.
Враховуючи наявність умислу лише у комерційної структури, як сторони оспорюваного договору, одержані ним кошти за цим правочином повинні бути стягнуті в дохід держави.
Встановлені порушення чинного законодавства при проведенні закупівлі  стали підставою для звернення Херсонської обласної прокуратури до суду із позовною заявою в інтересах держави.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН