Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новокаховський міський голова привітав жителів із 72-річницею заснування міста

День рідного міста

Дороге моє місто, рідна моя Нова Каховка!

Кожного ранку ми йшли на зустріч один одному. Ми зустрічали кожен день разом: схід сонця, весняний вітер, літню спеку, тихий вранішній шурхіт прибирання вулиць, рух людей і транспорту, що наростав з кожною хвилиною наближення нового дня!

Так, чи іначе розпочиналися ранки нашого довоєнного мирного життя. Тепер ці і тисячі повсякденних дрібничок є найбажанішими спогадами і найщасливішими моментами колишнього нашого буття. Ми були щасливими жителями неймовірного міста!

А ще ми були єдиною, позитивною, передовою і привабливою громадою, ми були великою дружньою сім’єю, бо жили в місті, яке побудоване людським розумом, людською працею і любов’ю!

Перевертаючи сторінки  72-річної історії Нової Каховки, ми згадуємо реальних свідків і учасників будівництва нашого міста,  одиниці з яких, ще, дякуючи Богу, і донині живі. Це вони розбивали кілочки майбутнього Дніпровського проспекту, це їхніми руками було залито перший кубометр бетону в основу майбутньої Каховської ГЕС. Це їхні діти-школярі доглядали кожне висаджене деревце, поливаючи його, щоб піднявся навколишній ліс і стримував піски, які засипали вулиці міста. За ними прийшли наступні покоління Новокаховчан і внесли свою частку праці і відповідальності в історію і красу рідної Нової Каховки. Ми стали потужним промисловим, культурним і спортивним центром. В нашому місті була створена реальна атмосфера порозуміння різних поколінь, ми вміли чути один одного, у нас ніхто не претендував на істину, ми її шукали разом і, як правило, знаходили. Ми постійно вдосконалювались і стали улюбленою і комфортною територією життя.

Ми дихали з Вами найчистішим у світі повітрям, пили найсмачнішу у світі джерельну воду! Придніпровський мікроклімат, улюблені куточки паркових красот, свіжість щойно политих канів на центральній алеї, добрий «Слоник», на спині якого, хоч раз побували всі покоління дітей міста, були найулюбленішими місцями відпочинку жителів та наших гостей. Згадайте неймовірні навколишні краєвиди, які кожен з нас спостерігав з «Колесу Огляду» нашого улюбленого парку атракціонів.

Пройдіться спогадами мандрів:  Казкова діброва, Літній театр, духовий оркестр вихідного дня, вальсуючі ветерани міста і праці,  Купіль, Шабо, Пристань… задумливий Тарас Григорович і Олександр Петрович, відпочинок на «банках» і в «плавнях», мотокрос і інші спортивні баталії, а як ми організовували і святкували цілу низку свят! Цьому переліку немає меж! Відчуйте емоції позитиву від цих спогадів! Ми тепер зрозуміли, що немає кращого місця на землі, і Нова Каховка – це рай людського життя!

Творчою і передовою силою нашої громади завжди була молодь і студенти навчальних закладів міста, рівень знань в наших школах дозволяв кожному випускнику комфортно відчувати себе в будь-якому студентському середовищі.

Славу нашому місту завжди приносили машинобудівники і енергетики, будівельники і підприємці, виноградарі і винороби, лікарі і спортсмени, працівники закладів культури і освіти, інших бюджетних установ.

Все це ми досягали завдяки спільним зусиллям, праці і поваги до рідного краю!

І нехай в День народження Нової Каховки, в День Першобудівника, ні у кого не закрадеться сумнів, що ми не повернемось у рідне місто і не відтворимо його красоту і унікальність!

Нехай 28 лютого буде для кожного з нас, вірних синів і доньок міста, символом нашої відповідальності  за майбутнє Нової Каховки!

Всім Вам дорогі Новокаховчани твердої віри і впевненості в завтрашньому, щасливому бутті рідного краю! З Днем Нової Каховки!

 

Міський голова  м. Нова Каховка

ВОЛОДИМИР КОВАЛЕНКО

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН