Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителя Херсонщини засуджено до 9,5 років ув’язнення з конфіскацією майна: став заступником окупаційного голови Скадовська

За матеріалами Служби безпеки заочний термін ув’язнення отримав «перший заступник голови» Скадовська – Сергій Клецький. СБУ встановила, що у травні 2022 року він пішов працювати на росіян у захопленому ворогом Скадовську, – повідомляє пресслужба  управління СБУ.
Прибічник ворога отримав пропозицію співпраці та обійняв посаду так званого «першого заступника голови окупаційної адміністрації Скадовського району».
На псевдопосаді колаборант проводив «офіційні» зустрічі з делегаціями посадовців з рф. Надавав інтерв’ю російським змі, де схвалював дії окупаційної влади та збройних сил рф.
Здійснював підбір працівників та персоналу до окупаційного органу та підпорядкованих йому установ та організацій.
Зрадник відбирав майно місцевих комунальних підприємств, медзакладів, магазинів на користь «нової» влади.
Відомо, що Клецький, підтримуючи рішення рф щодо запровадження законодавчих норм росії на тимчасово окупованих територіях, змушував очільника місцевого державного підприємства здійснити його перереєстрацію за податковим законодавством країни-агресора.
Колаборант «опікувався» побутовими питаннями військовослужбовців рф – розквартировував у санаторіях та пансіонатах Скадовська.
На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та призначив покарання – дев’ять років і шість місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного  видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН