Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студентки ХДУ проходять стажування в Польщі

Здобувачки педагогічного факультету – учасниці польсько-українського проєкту цього року продовжують роботу у спільному польсько-українському проєкті за запрошенням представників факультету освітніх наук Університету ім.Адама Міцкевича. Спільний проєкт триватиме до літа 2024 року, – повідомляє пресслужба педагогічного факультету ХДУ,
Херсонський державний університет системно створює можливості для міжнародної діяльності та академічної мобільності здобувачів, а деякі заходи стають початком тривалої співпраці. Таким прикладом є продовження польсько-українського партнерства студентів, що брали участь у Літній школі у Познані. У червні 2023 року здобувачки педагогічного факультету Каріна Ткаченко та Вероніка Бевзенко взяли участь у Літній школі для студентів з педагогіки, дефектології, дошкільної та початкової освіти в Познані.
Сьогодні дівчата за запрошенням представників факультету освітніх наук Університету ім.Адама Міцкевича продовжують роботу у спільному польсько-українському проєкті .
Під час Літньої школи Вероніка та Каріна познайомитись зі здобувачами інших українських закладів вищої освіти, зі студентами та викладачами польських університетів, поділились досвідом роботи з дітьми, взяли участь у різноманітних тренінгах. Учасники тоді домовились про майбутню співпрацю у формі спільних науково-дидактичних проєктних досліджень, а в грудні 2023 року за ініціативи колег з факультету освітніх наук Університету ім.Адама Міцкевича – розглянули конкретні варіанти спільної проєктної діяльності.
В результаті такої кооперації українські та польські студенти не лише обговорили ідеї, подискутували про сучасні виклики та актуальні проблеми, а й розпочали роботу над Польсько-українським проєктом у дистанційному форматі.
Зауважимо, що реалізації мультипредметного проєкту сприяє функціонування 10 робочих груп, кожна з яких має свою тему, лідера проєкту, об’єднує польських та українських студентів.
Здобувачки педагогічного факультету беруть участь у двох проєктних командах: “Психологія. Громадянська освіта” (Вероніка Бевзенко) та “Мистецтво” (Каріна Ткаченко).
Заплановано, що спільний проєкт триватиме до літа 2024 року, саме тоді кожна група представить результати своєї діяльності.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Україснький Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН