Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині працююють над відновленням зруйнованих веж мобільного звʼязку, – ХОВА

Відновлення мобільного зв’язку та інтернет-покриття на деокупованих територіях триває безперервно.  Цього тижня заступник голови Херсонської ОВА Михайло Лемак обговорив з представниками мобільних операторів проблемні питання поновлення зв’язку та визначив алгоритм подальших дій, – повідомляє Херсонська ОВА.

У населених пунктах правобережжя Херсонщини необхідно й надалі ефективно підтримувати стабільний зв’язок. Тож є необхідність відновлення зруйнованих веж мобільного звʼязку. Нині є проблема з налагодженням електроживлення для базових станцій, через складну безпекову ситуацію на прифронтових територіях.

Для цього надаємо громадам альтернативні джерела безперебійного живлення, що частково дозволяє вирішити це питання. Також у деяких населених пунктах все ще можуть виникати складнощі із якістю зв`язку, але мобільні оператори їх оперативно усувають.

«Всі ми розуміємо важливість того, щоб мешканці найвіддаленіших населених пунктів були на зв’язку. Тож намагаємося забезпечити сталим інтернет – зв’язком жителів громад, завдяки системи доступу до супутникового інтернету STARLINK та забезпечення широкосмуговим доступом до Інтернету за технологією PON» – наголосив заступник голови Херсонської ОВА Михайло Лемак.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:
Платники податків Чорнобаївської громади Херсонщини перерахували у січні до місцевого бюджету майже на 3 млн гривень

На лівобережжі Херсонщини знищено пункт управління безпілотниками та станцію радіоелектронної боротьби

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН