Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДМА для випускників шкіл провели День відкритих дверей

У Херсонській державній морській академії в онлайн-режимі, на платформі Zoom, відбувся День відкритих дверей із метою надання потенційним вступникам інформації про особливості навчання, правила вступу, історію і перспективи розвитку академії. Випускники шкіл та їх батьки «зустрілися» у прямому ефірі із керівництвом ХДМА, ВСП МФК, Професійно-морського ліцею ХДМА, деканами факультетів академії, завідувачами кафедр та отримали інформацію про структуру закладу й рівні освіти, які він пропонує, ознайомилися з правилами вступу й особливостями навчання у ХДМА. – повідомляє пресслужба освітнього закладу.
Розпочав зустріч вітальним словом проректор із навчально-виховної роботи ХДМА Олександр ШУМЕЙ: «На жаль, у цьому році ми маємо таку ж особливість, як і в минулих роках, пов’язану з тим, що ми змушені працювати дистанційно. Тим не менше життя продовжується, і цей рік цікавий, адже ті студенти і курсанти, які оберуть морську освіту цьогоріч, стануть учасниками знакової події. У 2024 році ХДМА відзначає 190 років з дня заснування закладу. Ми дійсно є найстарішим морським навчальним закладом України. Усі, хто знає про Херсонську морську академію – шанують нашу морську школу, і в складній ситуації, що склалася на сьогодні допомагають нам усіма можливими засобами.
Тому, наші курсанти здобувають якісну освіту, продовжується відбір на практику, нас підтримують наші партнери, а наші курсанти є затребуваними».
Також слухачів заходу привітала голова молодіжної ради ПРМТУ Ірина ЄРІНЕНКО.
Ірина розповіла про плідну співпрацю ПРМТУ з академією, роз’яснила про трудові права моряків і обов’язки профспілкової організації, про цілі і задачі Молодіжної ради ПРМТУ, яка дає розвиток потенціалу молоді та є міні-платформою для реалізації ідей курсантів й студентів. Крім того, очільниця молодіжної ради ПРМТУ закцентувала на спільних проєктах з Литовською академією за підтримки ITF SEAFARERS’ TRUST та успішному досвіді такої співпраці.
У ході заходу із презентаціями щодо вступу до Херсонської державної морської академії виступили завідувач судноводійного відділення, відповідальний секретар приймальної комісії ВСП «Морський фаховий коледж» ХДМА Ігор СОКОЛ, заступниця директорки з навчально-виховної роботи ПМЛ ХДМА Анна ПАВЛОВА, декани факультетів академії й завідувачи кафедр.
Відповідальний секретар Приймальної комісії ХДМА Іван Рябуха висвітлив правила прийому, відбору та навчання учасників проєкту. Він відповів на актуальні питання, які надійшли від вступників та надав потенційним студентам практичні поради щодо організації освітнього процесу.
Наприкінці онлайн-зустрічі представники ХДМА та її структурних підрозділів відповіли на запитання випускників та їх батьків щодо організації освітнього процесу.
Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН