Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Криміналісти працюють в Херсоні в місцях російських обстрілів з обладнанням для швидкої ідентифікації осіб за ДНК-профілем

Криміналісти Херсонщини впроваджують передові технології для розкриття злочинів та ідентифікації жертв російської агресії. У червні 2023 року відділ криміналістичного забезпечення ГУНП отримав новітній апарат ANDE 6C для швидкої ідентифікації осіб за ДНК-профілем. Працівники проходили спеціальне навчання з його використання.

Завдяки такій лабораторії можливо ідентифікувати загиблих, зокрема тих, хто став жертвами російських військових під чапс  окупації правого берега Херсонщини, а також  внаслідок   обстрілів цивільної інфраструктури, коли знаходять рештки тіл загиблих.

Як розповідає начальниця відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП Оксана Запорожченко, мобільна ДНК-лабораторія дає можливість на місці події швидко провести дослідження та детальний огляд до 5 зразків вилучених біологічних матеріалів.   Основне завдання криміналіста – правильно, якісно й у достатній кількості відібрати біологічні зразки на місці події, а все інше за 90-100 хвилин прилад зробить автоматично сам.

Відео – Поліція Херсонщини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН