Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жительці Херсонщини поліція повідомила про підозру за проведення псевдореферендуму

У вересні 2022 року під час тимчасової окупації Білозерської територіальної громади місцева мешканка активно долучилася до проведення незаконного референдуму щодо приєднання Херсонської області до складу рф. Поліцейські зібрали необхідні докази протиправної діяльності фігурантки. Нині їй повідомлено про підозру у причетності до колабораційної діяльності, – повідомила Поліція Херсонщини.
Як розповіла заступник начальника відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції Тетяна Кобзар, інформацію про причетність 54-річної мешканки Велетенського до вчинення дій, спрямованих проти основ національної безпеки України, отримали працівники карного розшуку підрозділу. При проведенні подальших слідчо-розшукових заходів поліцейські зібрали достатньо доказів протиправної діяльності фігурантки.
Так, оперативники та слідчі встановили, що до початку проведення псевдореферендуму зловмисниця в своєму селищі та у сусідньому Кизомисі здійснювала подвірний обхід розповідала жителям про необхідність проведення незаконного референдуму, агітувала долучитись до голосування та роз’яснювала, де у бюлетені слід поставити необхідну відмітку.
Безпосередньо під час псевдореферендуму фігурантка брала участь у роботі виборчої комісії. Зокрема, вона надавала бюлетені особам, які виявили бажання голосувати, і вела облік громадян за списком, які брали участь у незаконному голосуванні. Також зловмисниця вживала заходів щодо пошуку автотранспорту та водіїв для забезпечення належної роботи виборчої дільниці.
Фігурантці інкримінували вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Тобто – участь громадянина України в проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території. Нині їй за погодженням із Олешківською окружною прокуратурою заочно повідомлено про підозру. Зловмисниці загрожує тюремне ув’язнення на строк від 5 до 10 років.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН