Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ підозру отримав депутат Генічеської міської ради

Служба безпеки України продовжує викривати зрадників, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Херсонщини. Так, за матеріалами Служби безпеки України підозру у вчиненні злочинів проти України отримав депутат Генічеської міської ради Херсонської області, який обирався від забороненої партії ОПЗЖ, – повідомляє пресслужба Управління Служби безпеки в Херсонській області.
СБУ встановила, що під час захоплення росіянами лівобережної Херсонщини він підтримав дії держави-агресора та окупаційних органів влади.
24 лютого 2022 року російські окупаційні сили захопили територію Генічеського району, у тому числі й адміністрацію та всю територію Азово-Сиваського національно-природного парку.
Будучи на боці країни-загарбника, депутат виявив бажання співпрацювати з її представниками та запропонував себе в якості «очільника» незаконно створеної на базі державної установи так званого «государственного автономного учреждения «Азово-Сивашский национальний парк». Згодом фейковий «директор» допоміг росіянам у перереєстрації Нацпарку в росії.
На псевдопосаді ворожий поплічник здійснював «керівництво», виконуючи покладені на нього обов’язки на основі федеральних законів та нормативно-правових актів міністерства природи росії.
Також фігурант у якості так званого «депутата» брав участь у виборах від партії «единая росия», які було організовано москвою для легітимності окупаційної влади.
На підставі зібраних доказів зловмиснику інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 5, 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
Заходи з викриття протиправної діяльності колишнього очільника Нацпарку проводили співробітники СБУ Херсонської області спільно зі слідчими ТУ ДБР у місті Мелітополі за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН