Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студентка ХДУ Діана Мирошниченко змагатиметься на Чемпіоні світу з легкої атлетики в Перу

 Про це  на своїй сторінці у фейсбук Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
– Вирішила спробувати себе в іншому виді спортивної програми і… стала чемпіонкою України! Неймовірна історія перемоги 17-річної студентки першого курсу освітньої програми «Фізична культура і спорт» Херсонського державного університету Діани Мирошниченко!
На Чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні серед юніорів, що проходив у Києві, Діана, яка спеціалізується на спринті, вперше спробувала себе у стрибках в довжину. У найкращій спробі вона стрибнула на 6,26 м, випередивши найближчу конкурентку на 66 см. Причому попередні стрибки теж були кращими, ніж у суперниць. Після останнього результату атлетка та її тренер (батько Діани – Андрій Мирошниченко), вирішили далі не змагатися. Як розповіла дівчина, щоб залишити щось на потім, не розкривати усі карти одразу.
Таким чином Діана стає учасницею Чемпіонату світу, який 27-31 серпня відбудеться у Лімі (Перу). От такий вдалий дебют спринтерки у стрибках!
Вітаємо Діану та її тренера та бажаємо нових перемог! Пишаємось тим, що обрали Херсонський державний університет, навчання в якому дозволяє поєднувати академічний процес та будувати спортивну кар’єру!
До речі, на цьому Чемпіонаті суддею працював доцент кафедри олімпійського та професійного спорту Херсонського державного університету Олександр Еделєв, який на початку лютого отримав відзнаку «Найкращого судді» за підсумками 2023 року.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН