Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Скадовського району отримали підозру від СБУ за співпрацю з окупаційною владою

СБУ продовжує викривати зрадників, які ховаються від правосуддя на лівобережжі Херсонщини.Так, за матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримали ще двоє мешканців Скадовського району Херсонщини, – повідомляє пресслужба управління Служби безпеки в Херсонській області.
Щодо першого – слідчі СБУ встановили його прихильність до окупаційної влади та бажання сприяти становленню та функціонуванню загарбницького режиму на тимчасово окупованій території району.
Восени 2022 року ворожий поплічник на пропозицію представників окупаційної адміністрації погодився обійняти посаду «заместителя начальника – начальника части» у так званому «Скадовском районном отделе Херсонской области Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайных ситуаций».
Фейковий посадовець здійснював загальне керівництво незаконним органом влади, використовуючи матеріально-технічну базу Державної пожежно-рятувальної частини. Підбирав підлеглих у штат, вів облік робочого часу та оплату праці.
Другий підозрюваний також перейшов на бік ворога та погодився бути корисним окупантам.
На пропозицію представників незаконної адміністрації чоловік очолив так званий «Ульяновский сельский совет Скадовского муниципального органу Херсонской области».
Прихильник ворога здійснював керівництво незаконною адміністрацією на підтримку окупантів. Забезпечував примусову «паспортизацію» місцевих громадян. Також створював позитивну картинку діям представників рф, видаючи від держави-агресора «гуманітарну» допомогу та грошову у російських рублях.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки інкримінують зрадникам колабораційну діяльність (за ч. 5 ст. 111-1) Кримінального кодексу України. На обох чекає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Наразі обидва фігуранти перебувають на непідконтрольній Україні території. СБУ вживає заходів для притягнення їх до кримінальної відповідальності!
Жоден зрадник не уникне покарання за скоєні злочини проти України!
Заходи з викриття злочинів проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва органів прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН