Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть співробітників виправної колонії Херсона, які обіймали керівні посади в окупаційній службі виконання покарань

 Завершено розслідування та направлено до суду обвинувальні акти у справі чотирьох колишніх співробітників «Північної виправної колонії №90», які перейшли на бік ворога та стали керівниками у незаконно створеному окупаційною владою «управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».
Усі вони погодились працювати на загарбників одразу після окупації Херсону. Фігуранти отримали керівні посади у каральній системі окупантів: перший заступник начальника «управління», начальник відділу режиму та нагляду «управління», начальник «слідчого ізолятору» та начальник відділу у колонії №90.
Вони зробили вагомий внесок у становлення та зміцнення окупаційної влади, формуючи та забезпечуючи роботу структурних підрозділів каральної системи, спрямованої проти патріотично налаштованого населення. Адже у катівні в’язниць потрапляли люди, що чинили опір окупаційному режиму.
Наразі чоловіки переховуються на непідконтрольній Україні території.
Вони обвинувачуються у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК). Двом з них також повідомлено про підозру у зайнятті посади в незаконних судових або правоохоронних органах (ч. 7 ст.111-1 КК України).
Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН