Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітянка з Таврійської громади на Херсонщині взяла участь у всеукраїнському форумі

Світлана Плясецька, директорка ліцею №2 Таврійської міської ради взяла участь у ХІІ зимовому Форумі Асоціації ВГУ.  XII зимовий Форум Асоціації «Відроджені гімназії України» з інноваційних технологій «Трускавець–2024» з теми: «Впровадження технологій ШІ в освітній процес середніх шкіл України та в управлінську діяльність керівника закладу освіти. Використання передового досвіду від європейських колег» проходив з 29 січня до 02 лютого 2024 року, – про це повідомляє пресслужба  ліцею.
У Форумі взяли участь 160 учасників із 20 областей України: директори, заступники директорів ЗЗСО, спеціалісти відділів, управлінь і департаментів освіти, методисти ОІППО, міських та районних відділів освіти і ОТГ та італійські колеги Antonello Giannelli і Marcello Bettoni. Херсонщина була представлена на форумі 11 учасниками, серед яких директор управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяна Юшко, директори та заступники директорів Херсона, Нової Каховки.
Ліцей №2 Таврійської МР став членом ВГУ в грудні 2023 року.
Під час форуму були проведені практичні заняття й обмін управлінським досвідом, круглі столи та панельні дискусії щодо використання технологій ШІ в управлінській діяльності керівника закладу освіти від TATL GROUP Єдина Школа, ГО «Освіторія» Марини Лютинської та освітнього хабу НВК Щасливого Юрія Йовбака.
“Цікавими та інноваційними були практичні заняття з Мариною Лютинською. Опанували нові «нейронки», такі, як tanuki, conker, magicschool, d-id studio, gamma тощо. У ході навчання за допомогою штучного інтелекту створювали тести, флеш-карти, презентації, конспекти уроків, календарне планування тощо. Набуті знання допоможуть педагогам у створенні якісного навчального контенту та оптимізують час на підготовку до уроків. «Нейронки» зроблять навчання цікавим та пізнавальним для учнів”, – зазначила Світлана Плясецька.
Під час Форуму директори ЗЗСО Славської громади розповіли про досягнення їхніх закладів освіти, продемонстрували традиції бойківської культури та обмінялися досвідом. Також учасники Форуму відвідали заклади освіти Львова. Усі учасники Форуму отримали сертифікати від Асоціації ВГУ та ТОВ “ТАТЛ ТЕХНОЛОДЖІ” (“Єдина школа”).
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
  Дивіться відео, як на Херсонщині відновлюють освітній заклад в Іванівці, зруйнований російськими солдатами під час окупації:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН