Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

60 діб безперервної оборони від одного бійця: бойовий медик ЗСУ розповів про бої в Кринках

Історію під назвою “КРИНКИ: 60 діб безперервної оборони від одного бійця” опублікував офіційний канал підрозділу БпЛА «ГРИФОН» 501 Окремого Батальйону Морської Піхоти ЗСУ.
Знайомтесь, це – матрос Дзензель Олександр, бойовий медик 501 ОБМП. Свій бойовий шлях розпочав восени 2023 року на Авдіївському напрямку.
6-го грудня 2023 року за бойовим наказом він разом із групою морпіхів видвинувся на лівий берег Херсонщини (н.п. Кринки) для організації оборони нашої зони відповідальності.
Так як Олександр являється бойовим медиком. Він організував стабпункт в одному з підвалів, облаштував його, де і надавав першу медичну допомогу пораненим бійцям. Також він організовував спеціальні групи для евакуації наших бійців до точки висадки.
Після того, як командир групи та весь сержантський склад був поранений та не міг виконувати далі бойове завдання, Олександр перейняв командування на себе.
Неодноразово ризикуючи власним життям, він зумів організувати оборону КСП та зв’язок між ним та спортережними пунктами. По радіозв’язку коригував роботу нашої артилерії, а також роботу наших FPV пілотів та дронів забезпечення.
В одному з боїв, 30 грудня самотужки знешкодив 2-х руzzких солдат, але при цьому сам був поранений в ногу. Від евакуації він відмовився, бо не хотів залишати бойових побратимів та місяць пробув в Кринках з пораненням, яке постійно кровоточило та дошкуляло.
Він самотужки робив собі перев’язки та надавав допомогу своїм побратимам, які були разом з ним. Також він, не зважаючи на власне поранення, неодноразово брав участь у відбитті ворожих штурмів та в контратаках, та після того, як ворожа арта розбила КСП, він знову ж таки самотужки знайшов нове укриття для своєї групи та облаштував його та приготував його оборону.
А в новорічну ніч, знайшовши пакет з тушонкою, він привітав своїх 5-х побратимів з Новим 2024 роком та подарував їм кожному по банці тушонки.
І лише 5 лютого цього року його евакуювали на правий берег з пекла Кринок.
Дзензель – це реальний герой та приклад мужності, героїзму та відваги, який допомагає нашій країні виборювати незалежність та суверенітет!
Ось така історія одного з титанів-оборонців нашої країни.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН