Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податківці Херсонщини проводять семінари для підприємців

Спеціалісти Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі продовжують проводити для платників податків інформаційні інтенсиви у вигляді пізнавальних міні практикумів.

Під час таких заходів податківці розповідають про зміни в податковому законодавстві, адмініструванні та сплаті податкових платежів, показники, які діють у 2024 році, щодо оплати праці, сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску, реєстрацію РРО, встановлення ПРРО від ДПС України тощо.

Також мова йде про особливості цьогорічної кампанії декларування громадянами та підприємцями доходів, отриманих у попередньому році. Зокрема, щодо встановлення єдиного строку подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік для громадян, підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, та самозайнятих осіб – до 1 травня 2024 року, оподаткування ПДФО та військовим збором доходів, отриманих від прийняття спадщини, подарунків, надання майна в оренду, у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

Окрему увагу податківці акцентують на можливостях сервісу ДПС – «Електронний кабінет» та мобільного застосунку «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу отримати електронні сервіси податкового відомства, актуальні дані з реєстрів, надіслати звітність, сплатити належні суми податків отримувати тощо.

Фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі завжди готові надати платникам податків допомогу з профільних питань. Водночас, з огляду на складну безпекову ситуацію, рекомендуємо платникам податків для отримання податкової інформації використовувати дистанційні засоби комунікації.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У Херсонському ботанічному саду розквітли підсніжники

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН