Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жительці Херсона повідомлено про підозру: працювала на посаді в окупаційних органах влади

На співпраці з ворогом оперативниками СБУ викрито мешканку Херсона. Жінка виявила бажання бути корисною ворогу і запропонувала себе на посаду у так званій «службе по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий военно-гражданской администрации Херсонской области» під час тимчасової окупації обласного центру, – повідомляє Управління Служби безпеки в Херсонській області.
Маючи досвід у сфері бухгалтерського обліку, жінка погодилась на пропозицію свого «керівництва» з числа представників окупаційної влади стати на посаду так званого «начальника управления экономики и финансов – главного бухгалтера» у незаконно створеному органі влади.
На псевдопосаді колаборантка виконувала свої «функції» відповідно до законодавства та установчих документів рф. Розраховувала посадові оклади, надбавки та премії працівників «служби» у російських рублях.
Слідчі СБУ  повідомили жительці Херсона про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Зловмисниця переховується на непідконтрольній Україні території, але СБУ вживає заходів щодо притягнення її до відповідальності. За вчинене їй загрожує до 10 років позбавлення волі.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН