Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ ідентифікувала колишнього правоохоронця, який у Скадовському районі знущається над полоненими жінками

СБУ ідентифікувала колаборанта з окупаційного «мвс рф», який знущався над полоненими жінками на Херсонщині. Слідчі СБУ встановили особу зрадника. Ним є експрацівник органів внутрішніх справ України, – повідомляє пресслужба  управління Служби безпеки в  Херсонській області.
 Відомо, що влітку 2022 року, перебуваючи у захопленому росіянами смт Каланчак Скадовського району чоловік добровільно погодився посилити «силовий блок» ворога.
Окупаційною владою його було призначено так званим «начальником відділу головного управління мвс Херсонщини».
На псевдопосаді ворожий поплічник сприяє реалізації плану держави-агресора щодо придушення руху спротиву та всіх проявів незгоди місцевих мешканців з політикою окупаційної влади.
Зрадник на посаді «керівника» віддавав накази на пошук та затримування проукраїнських активістів, проводив позасудові репресії над ними та примушував йти на негласну співпрацю, погрожуючи розправою.
Слідчими Служби безпеки встановлено та задокументовано факти жорстокого поводження із п’ятьма місцевими мешканками, яких фігурант разом із шістьома його підлеглими затримали після проведення незаконних обшуків у їх власних помешканнях.
Потерпілих жінок зловмисник тривалий час утримував у камерах місцевого відділення поліції. До полонених підозрюваний застосовував заборонені міжнародним законодавством методи психічного та психологічного примусу.
Вони перебували у виснажливих для людського організму умовах, потерпали від нестачі питної води та їжі, відсутності будь-якої медичної допомоги.
Кат застосовував до жінок жорстокі тортури, принижував їх людську гідність та примушував вчити гімн рф. Бив металевою палицею, якщо полонянки не вірно виконували текст гімну держави-агресора.
Пособник окупанта вимагав від незаконно утриманих жінок згоду на співпрацю з працівниками окупаційної поліції. Він прагнув отримувати інформацію стосовно українських активістів, які своєю громадянською позицією можуть зашкодити впровадженню та функціонуванню окупаційної політики держави-агресора.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
• ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
• ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).
СБУ вкотре наголошує на невідворотність покарання за скоєні злочини проти українців як збоку російських окупантів, так і громадян України, які перейшли на бік ворога і беруть участь у геноциді українського народу! На кожного зрадника та пособника окупантів чекає тюрма!
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН