Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

9 років тюрми отримав один з учасників агентурної мережі рф на Миколаївщини

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури 33 -річного мешканця м. Миколаєва визнано винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України та виправдовуванні визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 114-2, ч.1 ч.3 ст.436-2 КК України).

Його засуджено до 9 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що зловмисник, будучи одним з учасників агентурної мережі фсб рф, активно використовував популярний проросійський «Telegram» канал. Своїми висловлюваннями в інтернет мережі він підтримував та виправдовував повномасштабне вторгнення рф на територію України.

Через месенджер інформатор «здав» ворогу інформацію про місця базування та переміщення ЗСУ, Сил оборони на території регіону, а також про наслідки здійснення ракетно-артилерійських обстрілів.

Інформацію та координати передавав через «зв’язкового» – адміністратора «Telegram» каналу, який за вказівкою фсб створив на території Миколаївщини власну агентуру. До її складу входило 13 місцевих мешканців.

У червні 2023 року адміністратору «Telegram» каналу – прокремлівському блогеру повідомлено про підозру в державній зраді та у порушенні законів та звичаїв війни. Ще чотирьох учасників ворожої агентури суд визнав винними у вчинених злочинах і призначив їм від 8 до 15 років тюрми.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Вирок ще не набрав законної сили, оскільки триває строк його апеляційного оскарження.

Читатйе на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Затримано жительку Бериславського району за співпрацю з окупаційною владою

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН