Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колишній експерт-криміналіст з Херсона отримав 15 років тюрми за співпрацю з окупаційною владою

 За матеріалами Служби безпеки заочний термін ув’язнення отримав ще один колаборант, який співпрацював з агресором у тимчасово окупованому Херсоні. Зловмисником є місцевий мешканець Андрій Базалій, який під час захоплення міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Окупанти призначили його очільником так званої «лабораторії експертно-криміналістичного центру головного управління мвс рф Херсонської області», – повідомляє пресслужба СБУ.
На цій «посаді» колаборант допомагав каральним органам росії фабрикувати «карні справи» проти учасників руху опору в регіоні.
За даними слідства, він фальсифікував «речові докази», які у подальшому рашисти використовували як вигаданий привід для викрадення та ув’язнення українських патріотів.
Крім того, ворожий поплічник публічно закликав місцевих жителів вступати до каральної псевдоустанови рф. Таку агітацію він оприлюднював через вебсайт окупаційного органу.
Напередодні звільнення Херсона колаборант разом з російськими окупантами втік на лівобережну частину області.
На підставі зібраних доказів, суд визнав Базалія винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 15 років тюрми заочно.
Оскільки зловмисник переховується у тимчасово окупованому Генічеську, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН