Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру очільниці «міносвіти» на окупованій частині Херсонщині

Служба безпеки системно викриває злочини керівників окупаційної адміністрації рф у тимчасово захоплених районах півдня України.
У результаті слідчих та оперативних дій повідомлено про підозру так званому «міністру освіти та науки», призначеній Херсонською окупаційною владою.
Зловмиснецею є мешканка Генічеська, яка влітку минулого року спочатку отримала «призначення» начальниці окупаційного відділу освіти Генічеської громади, а згодом за «віддану працю» отримала «високу посаду» – очолила так зване “міністерство освіти Херсонщини.
На новій «посаді» вона намагається примусово наблизити освітню сферу регіону до кремлівських «стандартів».
Колаборантка імітує свою «діяльність», зокрема, бере активну участь у пропагандистських роликах, де закликає підтримувати окупаційну політику та агітувала земляків співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф на захопленій території Херсонщини.
На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН