Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ЗСУ з’явилися дрони-перехоплювачі для ловлі “Шахедів“

На озброєнні Збройних сил України з’явилися дрони-перехоплювачі DroneHunter F700, які призначені для ловлі інших безпілотних літальних апаратів. Про це розповів голова американської компанії Fortem Technologies Джон Грюн.

За його словами, компанія Fortem Technologies планує збільшити свої виробничі потужності, щоб постачати Україні більше безпілотників. Зараз Fortem Technologies шукає фінансування для введення в дію другої виробничої лінії.

Про те, що бійці ЗСУ використовують дрони DroneHunter F700, стало відомо на початку 2023 року. Тоді міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна придбала шість таких безпілотних літальних апаратів. Тепер же Джон Грюн це підтвердив і повідомив, що постачання триватиме.

Що це за DroneHunter F700? Які його основні тактико-технічні показники? Навіщо він призначений?

DroneHunter F700 – це квадрокоптер, створений інженерами компанії Fortem Technologies. Він призначений для ловлі сіткою інших безпілотних літальних апаратів вагою до півтонни та на висоті до 5,5 км. Тобто він може ловити сіткою безпілотники Shahed-136 та “Орлан-10”, які активно використовують російські окупанти. Але він також може, звичайно, ловити і невеликі БПЛА.

DroneHunter F700 після того, як захоплює БПЛА супротивника, доставляє його на свою базу або в якесь безпечне місце. Тому ворожі безпілотники згодом можна вивчити. Або взагалі використати проти противника.
Цей дрон оснащується двома сітками DrogueNet. Сітки можна міняти. Процес займає близько 3 хвилин, після чого дрон може знову патрулювати повітряний простір. Пошук БПЛА ведеться за допомогою радара та датчиків.

Восени 2022 року з’явилася оновлена версія DroneHunter F700. Він отримав модернізовані датчики, завдяки яким оператор отримує повнішу інформацію. Крім того, він має додатковий парашут більшого розміру. З цим парашутом дрон повільніше знижується в екстрених випадках. Завдяки оновленню технологій та датчиків цей дрон став важити на 10% менше, ніж раніше. Крім того, його можна ремонтувати на місті (знімається корпус).

Наскільки ефективним є дрон-перехоплювач DroneHunter F700? Компанія Fortem Technologies стверджує, що ефективність ловлі безпілотних літальних апаратів становить понад 85%. При цьому лише 15% безпілотників успішно ухиляються від захвату сіткою з першої спроби. Непогано, погодьтеся.

Today

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН