Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Процедуру надання статусу УБД спрощено

Народні депутати остаточно ухвалили законопроєкт №9141, який передбачає спрощення процедури надання статусу учасника бойових дій, інвалідності та статусу члена сім’ї загиблого захисника чи захисниці.

Головну мету закріплення нововведень прокоментували у «Слузі Народу».

«Маємо зробити так, щоб не військовослужбовець бігав за папірцями, а папірці за нашими бійцями», – пояснив ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Слуга Народу», заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

За його словами, військовослужбовці мають низку перешкод для оформлення статусу УБД, зокрема через витребування компетентними органами переліку документів, частина з яких навіть може не вимагатися законодавством.

«Зважаючи на те, що здебільшого захисники, які звернулися до відповідних комісій для оформлення статусу ветерана, продовжують проходити військову службу, вони часто не мають змоги з’являтися до компетентних органів на вимогу принести документи, яких бракує для оформлення статусу», – наголосив Чернєв.

Він запевнив, що після підписання законопроєкту, цей процес значно спростять та пришвидшать.

«Тепер чиновники та цифровізована система будуть самостійно збирати дані з усіх установ та відомств, необхідні для надання статусу УБД за поданням заявника. На весь процес виділяється не більше 30 днів», – підсумував ініціатор законопроєкту.

 

Очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» на Херсонщині Юрій Соболевський додав наступне: «Хлопці роблять велику роботу на фронті, гарантуючи захист держави. Тож такі кроки до оптимізації процесів їх взаємодії з тією ж таки, державою – головне завдання влади на сьогодні. Люди, які віддають життя за нашу свободу, достойні найкращого. Мусимо це для них забезпечити».

 

ПОЛІТИЧНА РЕКЛАМА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН