Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Житель Чорнобаївки отримав до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за співпрацю з окупаційною владою

За матеріалами СБУ суд призначив 10 років позбавлення волі колаборанту з села Чорнобаївка Херсонської області.
За даними досудового розслідування, у червні минулого року, на період окупації правобережжя Херсонщини – місцевий мешканець Павло Геращенко погодився на співпрацю з агресором.
Ворожий поплічник зголосився на зрадницьку пропозицію незаконної влади обійняти посаду так званого «заступника директора» захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський».
На псевдопосаді Геращенко чинив дії, спрямовані на становлення та функціонування окупаційної влади у населеному пункті. Публічно закликав земляків до підтримки дій держави-агресора.
Напередодні проведення псевдореферендуму засуджений змушував робітників підприємства брати участь у «голосуванні» за приєднання окупованих території України до рф. Тим, хто був проти – погрожував невиплатою заробітної плати.
Суд визнав правопорушника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Служба безпеки наголошує на невідворотності покарання за злочини проти нашої держави.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Возможно, это изображение 2 человека и текст «управлиння cÐ украёни в херсонський област за матералами сбу тюремний строк отримав мешканець чорнобаёвки, який обйняв "керівну посаду" у захопленому ворогом агропдприемств»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН