Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рибпатрульними Херсонщини виявлено 7 порушень природоохоронного законодавства

У період з 15 по 16 листопада 2023 року рибпатрульними Херсонщини виявлено 7 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 5 протоколів за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та оформлено 2 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.
«Протягом вказаного періоду рибоохоронцями вилучено 76 кг водних біоресурсів та 16 од. заборонених знарядь лову. Сума збитків, завданих порушниками рибному господарству, становить 134 426 грн та попереджено – 12 699 грн», – коментує начальник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Херсонській області Володимир Кучер.
Для прикладу, 15 листопада близько 9 години ранку працівниками рибпатруля під час проведення рибоохоронного рейду в акваторії оз. Погоріле, в адміністративних межах м. Херсон зафіксовано факт грубого порушення Правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП).
Місцевий мешканець здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – двома мисиновими сітками з берега. Порушник в результаті незаконних дій впіймав 17 екз. карася сріблястого, 9 екз. сазана, по 3 екз. щуки та окуня, по 1 екз. білого амура та сома, загальною вагою 57 кг. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 88 791 грн.
Трохи пізніше на цій же водоймі затримано громадянина, який мисиновою сіткою з берега встиг незаконно здобути 4 екз. сазана, 2 екз. карася сріблястого та 1 екз. окуня (загальна вага склала 11 кг). Своїми діями порушник наніс збитки на суму 21 152 грн.
Незаконні знаряддя лову та водні біоресурси вилучено працівниками Херсонського рибоохоронного патруля. За даними фактами складені протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та будуть направлені до суду для розгляду та прийняття відповідного рішення.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН